KIES voor mij!

Individuele begeleiding op maat.

Kinderen die geen mogelijkheid hebben om aan een KIESgroep deel te nemen of meer hulp nodig hebben na deelname kunnen bij Millau een op maat gemaakt individueel programma volgen, namelijk; KIES voor mij! Hun vragen, zorgen, wensen en angsten kunnen ze dan kwijt. Het traject is op maat en kan desgewenst ook in een hele kleine groepsvorm plaatshebben.

 

 KIES (Kinderen in Echtscheiding Situatie) is een preventief praat-en spelprogramma. Het is ontwikkeld vanuit de behoefte van kinderen van gescheiden ouders. In dit programma leren kinderen zichzelf serieus te nemen, hun emoties te uiten, duidelijk te zijn ten opzichte van hun ouders en anderen over wat ze vinden of wat ze willen. KIES leert het kind ook te kiezen voor zichzelf in een verwarrende tijd die de scheiding van hun ouders is. Een kind zegt zijn ouders bijv. dat hij er niet bij wil zijn als zijn ouders ruzie maken. Dit is misschien niet makkelijk voor die ouders om te horen maar wel heel belangrijk voor het kind. Het kind houdt immers van zijn vader en van zijn moeder en wil niet bij die ruzies betrokken worden.  Lees verderInformatie over KIES

Het effect van KIES is uitvoerig onderzocht door de Universiteit Utrecht. Uit dit onderzoek is gekomen dat de KIES-methode kinderen met gescheiden ouders goed helpt en dat dit programma preventief werkt. De informatie hierover vindt u hier:
Onderzoek over: ‘de positieve effecten van KIES op kinderen’ Universiteit van Utrecht
04-06-2013 drs. Inge van der Valk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *