Miranda van der Tholen

Mijn passie is gedrag en communicatie. Denk je eens in hoe het zou zijn zonder goede communicatie bij jou thuis of op het werk. Dat wordt een chaos, omdat niet iedereen elkaar echt begrijpt. Er zijn immers zoveel verschillende karakters die allemaal weer anders op elkaar reageren. Wellicht is dat ook zo in jouw geval. Of misschien vind je het moeilijk om met bepaalde cliënten of klanten om te gaan.

Dan kan er een kloof ontstaan die alleen maar groter wordt. Maar deze kloof is te overbruggen. Zoals mijn bedrijfsnaam Millau al doet vermoeden, is het vernoemd naar het beroemde hooggelegen viaduct van Millau. Het viaduct moest een hoogte hebben van 343 meter, hoger dan de Eiffeltoren, om het te realiseren. Zo zou het de hoogste brug van de wereld worden. Eigenlijk ongelofelijk dat deze kloof te overbruggen was! En toch kon het, omdat men wist waar de verbindingen lagen tussen de, naar het leek, onoverbrugbare verschillen.

Ruim 25 jaar heb ik ervaring in het coachen en begeleiden van volwassenen en kinderen. Als manager SHV en portefeuillehouder Schuldhulpverlening in Amsterdam Noord, Zuid en Nieuw-West, heb ik van dichtbij mee mogen maken waar de behoefte ligt van de schuldenaar in zijn traject naar een schuldenvrij bestaan. Hier heb ik mij jarenlang met hart en ziel voor ingezet en geleerd waar de verbindingen liggen.

Mijn groeiende passie in combinatie met de werkervaring die ik heb opgedaan, hebben mij ertoe gebracht om Millau Training en Coaching te starten en vorm te geven.

Mijn aanpak is gebaseerd op een realistische kijk, waarin je soms eerst confronterende dingen onder ogen moet komen, voordat je verder kan, maar waarbij we altijd blijven focussen op de mogelijkheden. Dit alles doe ik graag met liefde en humor, onomwonden en duidelijk, in combinatie met de MapsTell methode; Een verhelderende manier waarin ik situaties letterlijk voor je in kaart breng.

Dankzij mijn opgedane kennis kan ik nu aankomende schuldhulpverleners of professionals in het sociaal domein, die vanuit een andere hoedanigheid in aanraking komen met mensen met schulden of problemen, opleiden. Iets waar ik erg van geniet en altijd het beste van mezelf geef.

Want als je weet waar de verbindingen liggen tussen de, naar het lijkt, onoverbrugbare verschillen, dan is het mogelijk om ze te overbruggen! Hoe groot die kloof ook lijkt.