Scheiden heeft een enorme impact op het leven van álle betrokkenen; van volwassenen, van ouders, kinderen én jongeren en hun omgeving!

Volwassenen

Scheiden: alles staat op zijn kop, wat vertrouwd was valt weg. Er verandert veel. Het scheidingsproces omvat alles wat te maken heeft met een scheiding en alles wat daarmee samenhangt. Het scheidingsproces bestaat uit een aantal processen (praktische, juridische, financiële en emotionele processen) die elkaar beïnvloeden. Het emotionele proces is het meest dynamisch en bepalend. Als het emotionele proces onvoldoende aandacht krijgt kan er een stagnatie optreden in het verloop van de andere processen.

Millau ondersteunt en begeleidt bij het emotionele proces. Zodat er meer ruimte komt. Zodat je in staat bent om stappen te zetten, afspraken te maken, naar een mediator te gaan. Zodat je keuzes kunt maken waar je samen achter kunt staan. En, als er kinderen betrokken zijn bij de scheiding, dat je er kunt zijn voor je kind. Je kind heeft je nodig, juist nu!

Uiteindelijk kom je sterker en positiever uit de scheiding.

Omgeving

De omgeving van de direct betrokkenen bij een scheiding, kan ook de effecten ervan ervaren.

Grootouders, familie, leerkrachten, werkgevers: zij kunnen in meer of mindere mate, op één of andere manier, worden betrokken en worden geraakt.

Zij kunnen tot steun zijn, maar het is ook mogelijk dat er bij hen gevoelens en emoties ontstaan waar zij last van kunnen hebben. Of er worden vragen opgeroepen: hoe ga ik hier mee om? Dan kan het helpend zijn om hier met een onafhankelijk iemand over te praten.

Millau is er ook voor hen.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *