De Kinderen Scheiden Mee, methodiek Het Zandkastelenprogramma.

Het is fijn als een kind iemand kan vinden met wie het kan praten en kan delen wat hij vindt en voelt in geval van een scheiding van zijn of haar ouders. Bij De Kinderen Scheiden Mee, Het Zandkastelenprogramma® hoeft het kind niet ‘mee te praten’ met vader of moeder, hoeft het kind zich niet onbegrepen te voelen door klasgenootjes, maar kunnen dezelfde gedachten, gevoelens en ervaringen onderling worden gedeeld tussen kinderen in dezelfde situatie. Zo herkennen de kinderen zich in elkaars situaties en voelen ze de erkenning.

Kinderen van verschillende leeftijden vragen om een andere benadering en willen ook andere thema’s behandelen. Daarnaast vragen de diverse leeftijdscategorieën om verschillende werkvormen en een andere benadering van de Zandkastelencoach®.

Verschillende leeftijdscategorieën
In een op de verschillende leeftijdscategorieën afgestemd programma ondersteunt Het Zandkastelenprogramma® kinderen van 6 tot 18 jaar om met de scheidingsperiode om te gaan. De ouders zullen schriftelijke en mondelinge informatie ontvangen voorafgaand aan het programma. Zo krijgen zij onder andere informatie over hoe zij hun kinderen kunnen begeleiden in de scheidingsperiode.

www.zandkastelen.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *