Tijdens de scheiding maken kinderen hun eigen emotionele proces door. De veilige, vertrouwde basis valt weg. Voor kinderen en jongeren is het vaak lastig om met hun gevoelens en emoties om te gaan, om hun gevoelens te uiten. Sommige kinderen trekken zich terug, zij willen hun ouders niet tot last zijn. Andere kinderen worden daarentegen heel druk.

Het is heel belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om hun emoties te uiten. Dit om te voorkomen dat zij problemen kunnen gaan ondervinden. Problemen zoals angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, sociale problemen.

Millau hecht veel waarde aan de belangen van kinderen en jongeren. Millau biedt kinderen en jongeren een luisterend oor, geeft hen ruimte en reikt hen handvatten aan om zo goed mogelijk door de scheiding heen te komen.

Millau begeleidt kinderen in het zelf weer hun balans te laten vinden, hun positieve kanten te laten (her)ontdekken. Door de talenten en kwaliteiten die in een kind aanwezig zijn (weer) naar boven te halen. Waardoor de mogelijkheden en kansen worden vergroot.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *